WMW - Primorska

NašaBankaMorala - uskoro
Grupacija za moralnog čovjeka

S nama imate život bez stresa! S našim Partnerima imate sigurnu kvalitetu i najniže cijene
S nama imate mogućnost ostvariti DODATNU ZARADU svaki dan 30 kuna, minimalno.

Promatračka misija UN-a Vijeću sigurnosti predala izvješće o skoro dvije godine suradnje izraelske vojske i sirijskih terorista s juga zemlje

promatracka misija UNa vijecu sigurnosti predalaIzvješće promatračke misije Ujedinjenih naroda na Golanskoj visoravni, koje je predstavljeno predstavnicima 15 članica Vijeća sigurnosti, sadrži pojedinosti o stalnim kontaktima između izraelskih sigurnosnih dužnosnika i zapovjednika naoružanih sirijskih oporbenih skupina na sirijsko-izraelskoj granici.

Ta izvješća pokrivaju posljednjih 18 mjeseci i otkrivaju vrstu i opseg suradnje između Izraelskih obrambenih snaga (IDF) i sirijskih "oporbenih" čelnika, piše Haaretz.

Prema izvješćima promatrača, Izrael je još u ožujku 2013. počeo dopuštati ranjenim Sirijcima da se liječe u bolnicama u Safedu i Nahariya.

U izvješću od 10. lipnja promatrači ukazuju da su identificirali izraelske vojnike kako na svojoj strani isporučuju dvije kutije članovima sirijskih pobunjenika.

Najnovije izvješće, od prosinca ove godine, prvi put opisuje još jedan sastanak između izraelskih časnika i pripadnika tzv. "Sirijske oporbe", kojemu su dva predstavnika Ujedinjenih naroda svjedočili 27. listopada oko dvije milje istočno od Moshav yonatan. Vidjeli su dva izraelska vojnika na granici kako dopuštaju da dvojica ljudi uđu u Izraelu. Izvješće ne navodi je li riječ o ranjenim Sirijcima, niti zašto su ušli u Izrael?

Prema izvješću, promatrači navode da su oko 300 metara od utvrđenih izraelskih položaja podignuti šatori za 70 obitelji sirijskih dezertera. U rujnu je sirijska vojska tvrdila da je ovaj kamp "baza naoružanih terorista koji su prešli granicu i sada su u Izraelu", a što sada potvrđuje i UN, budući da se za zapovjednika tzv "Slobodne sirijske vojske" u tom području, Bashara Al- Zoubia, može reći sve samo ne da je "umjeren", a dokazani su njegovi brojni kontakti i suradnja na bojnom polju s teroristima iz Al Nusra Fronta.

Dakle, sada potvrda o suradnji Izraela i islamističkih ekstremista, te pripadnika Al Qaede, osim iz Damaska i medija, sada dolazi i od strane Ujedinjenih naroda, iako se nitko nije usudio ekplicitno navesti kako je riječ o zločincima i teroristima, a nikako "borcima za slobodu i demokraciju ".

Izvor: N. Babić Butković (voxblogspot.com)

beautysalon thumb

fotostudio thumb

optika thumb

stomatologija thumb

skijanje thumb

torte thumb

rafting thumbl

stranijezik thumb

agencija thumb

pizzeria thumb

masaza thumb

Broj prikaza
293993