WMW - Primorska

NašaBankaMorala - uskoro
Grupacija za moralnog čovjeka

S nama imate život bez stresa! S našim Partnerima imate sigurnu kvalitetu i najniže cijene
S nama imate mogućnost ostvariti DODATNU ZARADU svaki dan 30 kuna, minimalno.

Alati

alatiAlati su pomagala za izvođenje radova u pojedinim zanimanjima. Oni su svojevrsni produžeci ljudskih ekstremiteta, za lakše obavljanje poslova. Osiguravaju prednost i povoljan položaj za obavljanje fizičkih poslova. Na primjer, željezna šipka služi kao poluga.

Alatima se služe ljudi, ali je uočeno da neku vrstu alata koriste i pojedine životinje kao što su majmuni, neke vrste ptica, ali i morska vidra.

Izraz „alat“ se ne koristi samo za fizičke objekte, nego i za, naprimjer, pojedine kompjuterske programe. Većina alata, može, nažalost i da služi kao oružje, naprimjer čekić ili nož. Slično, ljudi koriste i oružje kao što je eksploziv, kao alat.

Često zbog samog dizajna, alati mogu zamijeniti jedni druge u svojoj osnovnoj upotrebljivosti. Na primjer, kliješta služe za sječenje i hvatanje, čak i kao čekić. Tu su i ručne pile višestruke namjene. Najstariji poznati alati su noževi. Mehanički uređaji, poznati i starim Grcima, doživljavaju procvat u Srednjem vijeku, sa sistematskom upotrebom novih izvora energije, kao što su voda i vjetar. Nagli razvoj u proizvodnji novih alata se desio pronalaskom mašina alatljika u doba industrijske revolucije. Izbor alata može da zavisi od materijala koji se obrađuje: metali, papir, tekstil, drvo, plastika i dr.

beautysalon thumb

fotostudio thumb

optika thumb

stomatologija thumb

skijanje thumb

torte thumb

rafting thumbl

stranijezik thumb

agencija thumb

pizzeria thumb

masaza thumb

Broj prikaza
293988