WMW - Primorska

NašaBankaMorala - uskoro
Grupacija za moralnog čovjeka

S nama imate život bez stresa! S našim Partnerima imate sigurnu kvalitetu i najniže cijene
S nama imate mogućnost ostvariti DODATNU ZARADU svaki dan 30 kuna, minimalno.

Kroz pjesmu i ples, Rijeka je rekla ‘Ne!’ nasilju nad ženama

ne nasilju zenamaDanas se na Korzu, točno u podne, održala manifestacija Rijeka ustaje, kojom se grad Rijeka pridružio brojnim hrvatskim i svjetskim gradovima koji su, u sklopu globalne kampanje One Billion Rising, kroz pjesmu i ples poručili “Ne! nasilju nad ženama”. Ova najveća globalna kampanja protiv nasilja nad ženama održava se svake godine 14. veljače, na Valentinovo, s jasnom porukom da ljubav nije nasilje.
U organizaciji udruga PaRiter i SOS telefon – Grad Rijeka, na Korzu je otplesana koreografija na Break the Chain, službenu pjesmu kampanje, koju su predvodile plesne grupe Flame i Lost in Wonderland, a u plesu su im se pridružile članice udruga, volonterke te ostale građanke. Uz to, organizatorice su kratkim govorom upozorile na veliku prisutnost nasilja nad ženama u društvu, na zastrašujuću statistiku prema kojoj je u posljednjih pet godina u Hrvatskoj ubijeno čak 300 žena (od strane bivših ili sadašnjih partnera) te na problem neprijavljivanja nasilja, kao i na potrebu destigmatizacije žrtava, kao koraka ka riješavanju ovog problema. Samo za primjer, prema službenoj statistici u Republici Hrvatskoj, na jedno prijavljeno silovanje ide 20 neprijavljenih.
Kampanja One Billion Rising svake godine stavlja naglasak na određenu temu. Nakon prošlogodišnje teme pravde, ove godine akcija je posvećena revoluciji. Iz tog razloga u Hrvatskoj je naglasak stavljen na Istanbulsku konvenciju (Konvenciju Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilju u obitelji). Hrvatska je, zajedno s još 36 zemalja Konvenciju potpisala, no nije ju ratificirala, što znači da ona kao takva za nju nije obvezujuća. S obzirom da ova konvencija predstavlja (revolucionarni) pomak u borbi protiv nasilja nad ženama, na je Korzu jasno poručeno da “konvenciju moramo što prije ratificirati!”.

beautysalon thumb

fotostudio thumb

optika thumb

stomatologija thumb

skijanje thumb

torte thumb

rafting thumbl

stranijezik thumb

agencija thumb

pizzeria thumb

masaza thumb

Broj prikaza
293827